Producten

Geen pruik of haarwerk kent voor ons geheimen
Ontdek wat aandacht en vakmanschap met je doen

Verwonder jezelf, bewonder jezelf
Er is zóveel mogelijk…

Pruiken & Haarwerken

Pruiken en haarwerken zijn er in alle soorten, maten en kleuren. Er is zóveel te kiezen! Ga je voor echt of synthetisch haar? Wil je een met de hand geknoopt haarwerk of machinaal? Wat zijn de verschillen? Wat zijn de voordelen en de nadelen… In een persoonlijk en vrijblijvend kennismakingsgesprek nemen we graag de tijd om je er alles over te vertellen.

Hier alvast wat vragen en antwoorden op een rijtje:

Wat is het verschil tussen een pruik en een haarwerk?

Eigenlijk is er geen verschil. Maar omdat het woord ‘pruik’ vaak wordt geassocieerd met een pruik voor het theater of carnaval, gebruiken veel mensen tegenwoordig liever het woord ‘haarwerk’. Een haarwerk is een natuurgetrouwe pruik die in het dagelijks leven wordt gedragen.

Wat is het verschil tussen echt haar en synthetisch haar?

Er zijn meerdere verschillen:

  • Pruiken van echt haar worden van menselijk haar gemaakt, meestal Europees of Aziatisch haar. Synthetische pruiken worden van kunstvezels gemaakt. Tegenwoordig is synthetisch haar bijna niet meer van echt haar te onderscheiden.
  • Echt haar heeft wat meer onderhoud nodig. Denk daarbij aan wassen, föhnen en modelleren. Net als eigen haar dus. Synthetisch haar is modelvast.
  • Een haarwerk van echt haar kan gekleurd, geverfd en gepermanent worden. Bij synthetisch haar kan dat niet.
  • Pruiken van echt haar zijn iets zwaarder dan pruiken van synthetische kunstvezels.
  • Echt haar is iets gevoeliger voor verkleuring en draagt wat warmer. Synthetisch haar is kleur- en vochtbestendig en minder warm in het dragen.
  • Een haarwerk van echt haar is duurder in de aanschaf dan een synthetisch haarwerk.

Hoe weet ik welke pruik het beste bij me past?

Welk haarwerk het fijnste aanvoelt en het beste bij je past is heel persoonlijk. De één vindt een pruik van synthetisch haar prettig, een ander gaat liever voor echt haar. Bij de één voelt handgeknoopt beter aan en bij de ander machinaal geknoopt. Bij Haarwerken Bosman beschikken we over een zeer ruime collectie haarwerken, haarstukken en pruiken, voor zowel medische als cosmetische toepassingen. Samen met jou stellen we stap voor stap de perfecte pruik voor je samen.

Hoe worden de haarwerken en pruiken bevestigd?

Een gewoon haarwerk zet je op en af wanneer het je uitkomt. Kies je voor permanente bevestiging, dan maken we gebruik maken van verlijming of tape: net wat het beste bij je past. Bij verlijming wordt het maatwerk haarwerk op je hoofdhuid geplakt met speciale medische lijm. Bij tape gebruiken we speciale tape om je haarwerk aan je hoofdhuid te bevestigen. Wij leren je hoe je je haarwerk op en af zet en hoe je het moet verzorgen.

Wat is maatwerk haarwerk?

Wij zijn gespecialiseerd in maatwerk haarwerk. Je haarwensen kunnen ons niet gek genoeg. Hoe groot of klein je het haarwerk ook wilt, met lang of kort haar, stijl of krul… We personaliseren je haarwerk helemaal naar jouw smaak. We doen dat aan de hand van een mal van je hoofd, daarna maken we als het ware per vierkante centimeter je haardromen waar.

Kun je een pruik wassen en knippen?

Dat kan. Of je nu een haarwerk van echt of van synthetisch haar hebt, wij leren je hoe je het kunt onderhouden en verzorgen en hoe je het na iedere wasbeurt weer in model brengt.

Mutsjes

Niet iedereen kiest uiteindelijk voor een haarwerk of pruik. Sommige mensen dragen liever een mutsje, sjaal of petje. Ook goed natuurlijk. Wij hebben ze in alle soorten en maten. We werken samen met de drie grootste leveranciers van Nederland: Dohmen Headwear, House of Christine en Rosette La Vedette.

Het is altijd handig om een comfortabel mutsje voor erbij te hebben. Je bent waarschijnlijk niet altijd in de stemming om je haarwerk te dragen. En in de nacht, als je haarwerk af gaat, raden we sowieso aan om een nachtmutsje te dragen. Je lichaam verliest namelijk veel warmte via je hoofd, dat kost kostbare energie die je lichaam juist hard nodig heeft.

Verzorging

Bij Haarwerken Bosman werken we uitsluitend met verzorgingsproducten van de allerbeste kwaliteit. Wij werken voornamelijk met de producten van Mediceuticals Laboratories. Dit bedrijf ontwikkelt en levert unieke dermatologische producten die haar en hoofdhuid in een optimale conditie brengen en houden.

Meer

Het haar dat na een chemokuur weer begint te groeien is vaak nog teer en breekbaar. We verkopen speciale satijnen kussenslopen die het haar zo min mogelijk beschadigen. Daarnaast hebben we speciale nachtmutsjes die warmteverlies voorkomen.